fredag 12 november 2010

Projekt Mockshop

Vårt projekt består kort sammanfattat av att vi ska skapa en 3D modell av en existerande butik med programmet Mockshop. Vi ska skapa en butik från scratch, det vill säga golv, väggar, arkitektur, butiksinredning, displaymaterial, skyltdockor mm, samt exponera deras varor i vår modell. 


Kort beskrivning av programmet tagen från http://www.kom.se/ 


Mockshop är en Virtuell Reality baserad mjukvara för modedetaljister och wholeseller. Det sätter bokstavligen allt I perspektiv Det är en virtuell 3D verktyg designad speciellt för modeindustrin.
Den ger möjlighet att bygga butiker eller shop-in-shops koncept och forma och producera klara butiksplaner som är enkla att läsa och utföra. Med Mockshop skapar du en Virtuell butik med skalenliga butikslayouter, produkter, inredning, belysning, skyltfönsterlayoter med produkter och rekvisita.
Kampanjinformation, sortimentsinformation och alla övriga guidelines skapar du enkelt i Visual storyboard som ingår i Mockshop. Resultatet är visuella "planograms" som kommunicerar dina tankar runt alla delar av butiken – med noll marginal för fel i kommunikationen.

2 kommentarer:

  1. Mockshop hamnar överst på min önskelista!! Gud så kul. Ska genast kolla upp kurser och kostnader. Puss Anja

    SvaraRadera
  2. Ja det är både spännande, roligt och lagom svårt...

    SvaraRadera